Silcock, David

  • August 20131 August 2013 | Publication| Papers and Briefs| East Asia Working PapersOno, Yuji, Silcock, David, Gerilla-Teknomo, Gloria
    International Lessons for Road Safety in the People's Republic of China

    Road traffic collisions are a serious constraint to development and a burden to many low- and middle-income countries. The World Health Organization estimates that each year around 1.2 million deaths and between 20 and 50 million injuries occur on the world's roads. These road traffic collisions are a serious constraint to development and a burden to many low and middle income countries.

  • August 20131 August 2013 | Publication| Papers and BriefsOno, Yuji, Silcock, David, Gerilla-Teknomo, Gloria
    中国在道路安全方面 可以借鉴的国际经验

    道路交通碰撞严重制约了很多中低收入国家的发展,成为它们所背负的一个沉重负担。世界卫生组织估计全世界每年有大约120万人死于道路交通事故,还有大约2,000~5,000万人受伤。这些道路交通碰撞严重制约了很多中低收入国家的发展,成为它们所背负的一个沉重负担。

    认识到道路安全的全球重要性是一个发展问题,本工作人员工作文件讨论了过去几十年中已被表现最好的国家采用的道路安全方法和良好实践,其中部分借鉴了"通过在中华人民共和国(中国)应用智能交通系统改善道路安全" 技术援助项目的研究结果。这些研究结果反映了应用智能交通系统对减少中国道路交通伤亡事故的有效性。

    结论

    道路交通碰撞是一个重大的全球健康问题,在全球范围内导致的死亡人数与虐疾或肺结核相当。其中绝大部分死亡发生在中低收入国家,由于汽车的使用越来越广泛,该问题正变得日趋严重。与此相反的是,许多高收入国家虽然汽车拥有量很高,但道路安全却在稳步提升。

    该报告指出了高收入国家在道路安全方面取得成功的经验,可供中国及其它中低收入国家在减少道路交通死亡与受伤人数工作中引用借鉴。重要经验如下所述。